Nem Mosogat

Edénytakarékos verbóz főzőcskéző oldal zöldeknek, kékeknek, sárgáknak és a többieknek is. Mosogatógépesek kíméljenek!

A nemmosogatás három törvénye

  1. Amint az étel elkészült, nem szabad mosogatnunk vagy tétlenül tűrnünk, hogy más mosogasson el helyettünk.
  2. Ha lehetőségünk van rá minél több edényt el kell mosogatnunk, kivéve ha ez az első törvény előírásába ütközik.
  3. Amennyire lehet finom és ehető ételeket kell létrehoznunk, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

Bevezető

2011.05.30. 18:01

SztupY

Az internet nemcsak macskákkal, hanem gasztroblogokkal, receptoldalakkal is tele van. Ezen oldalak azonban általában a hozzávalóknál megfeledkeznek arról, hogy nem mindenkinek a konyhája van jól felszerelve, valamint nem biztos, hogy mindenki az ételkészítés után szívesen elkezd mosogatni. Természetesen az utóbbi problémát hamar megoldhatjuk, ha épp 0% THM-re van a mosogatógép a sarki műszaki boltban, azonban ennek az oldalnak nem az a célja, hogy az embereket vásárlásra ingereljen, hisz sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani a problémát: a főzés közbeni üresjáratok alatt mosogatunk!

Természetesen jobb, ha van egy konkrét szabályrendszer, amihez tarthatjuk magunkat. Az ételek elkészítése során emiatt a nemmosogatás három törvényét fogjuk alkalmazni:

  1. Amint az étel elkészült, nem szabad mosogatnunk vagy tétlenül tűrnünk, hogy más mosogasson el helyettünk.
  2. Ha lehetőségünk van rá minél több edényt el kell mosogatnunk, kivéve ha ez az első törvény előírásába ütközik.
  3. Amennyire lehet finom és ehető ételeket kell létrehoznunk, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.

A törvényekből levezethetőek az alábbi pontok:

  • Amit nem tudtunk elmosogatni az étel elkészültéig, azok a következő főzésig mosatlanok maradnak. (1-es törvény)
  • Az, hogy minél kevesebb mosatlan maradjon fontosabb, mint hogy ne égjen szét az étel sütés közben (3-as törvény alárendeltsége a 2-essel szemben)
  • A 3-as pont garantálja azt, hogy legyen esély arra, hogy ezen a blogon ehető (vagy akár finom) ételek készüljenek
  • Az, hogy az ételt mikor kell elkészültnek tekinteni az nincs definiálva

FIGYELEM! Mivel az oldalon a receptek élő példák alapján fognak elkészülni ezért olyan hozzávalókkal fognak az ételek elkészülni amilyen hozzávalók éppen a rendelkezésre állnak. Így aki úgy véli, hogy sertéshúst szárnyas páccal fűszerezni, fűszerkeverékeket használni vagy rántott Mars szeletet készíteni emberiség ellen elkövetett bűncselekmény az csak fenntartással olvassa az oldalt. You have been warned!

A többieknek: nemmosogatásra fel!

Szólj hozzá!

Címkék: bevezető

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmosogat.blog.hu/api/trackback/id/tr782943915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása